V Ražňanoch 2. ročník Šariš Cup-u v bezmotorovom lietaní

27.07.2005 Sabinov

Ražňany 26. júla (TASR) - Na letisku v Ražňanoch pri Prešove odštartoval 2. ročník medzinárodnej súťaže v bezmotorovom lietaní Šariš Cup 2005 Gliding. Jeho o...
Ražňany 26. júla (TASR) - Na letisku v Ražňanoch pri Prešove odštartoval 2. ročník medzinárodnej súťaže v bezmotorovom lietaní Šariš Cup 2005 Gliding. Jeho organizátori pripravili pre účastníkov vzdušný priestor od Ukrajiny po Banskú Bystricu a od Košíc po väčšiu časť územia za slovensko– poľskými hranicami. Každý z pilotov absolvuje osem súťažných disciplín, pričom vo vzduchu strávi približne 40 hodín, počas ktorých nalieta 2500 km.

Na prvom ročníku súťažilo trinásť posádok, tentoraz je ich počet vyšší. \"Narátali sme ich tridsať, takže o našej minuloročnej premiére sa asi šíril dobrý chýr, \" povedal riaditeľ pretekov Slavomír Kožár. Podujatie by sa malo skončiť v sobotu, avšak len v prípade dobrého počasia. \"Žiaľ, je len málo pravdepodobné, že sa obídeme bez zrážok, takže je dosť možné, že vyhlasovanie výsledkov budeme musieť oddialiť na neskôr, \" uzavrel S. Kožár.
 

Vyberte región